Tjänster

Hela vägen från idé till resultat – från projekt till verklighet.

 

Vårt uppdrag börjar alltid med ett hembesök där vi tillsammans går igenom detaljerna i renoveringen. Innan arbetet påbörjas skriver vi ett kontrakt där kostnad och tidsplanering specificeras.

En typisk badrumsrenovering

DAG 1-2
Projektstart och rivning: Vi täcker golvet från ytterdörren till badrummet, därefter pluggar vi igen vattenledningar och kopplar bort elen från badrummet. Monterar ner och river ut allt som ska bort: gips, kakel, våtrumsmatta etc.
DAG 3-5
Under ytan:  Vi monterar in reglar och förstärker vid behov väggar och golv, byter ut golvbrunnen (om det är betong gjuter vi tillbaka den på rätt plats). El och vattenrör monteras in.
DAG 6-8
Golvvärme och rätt lutning: Nu monterar vi gipsskivor samt golvvärme, flytspacklar golvet, ser till att det blir rätt golvlutning/fall till avloppsbrunnen. Spackling och slipning av tak.

DAG 9
Tätskikt: Tätskiktet monteras.

DAG 10-13
Kakel: Vi kaklar väggarna och lägger klinker på golvet. Färdigmålning av tak.

DAG 14
Fogning: Vi fogar väggar och golv som sedan får torka till dagen efter.

DAG 15–18
Inredning och kvalitetssäkring: Badrummet färdigställs, vi monterar in badrumsinredning/möbler: duschväggar, skåp, foderlister, tröskel, blandare, toalett, handukstork, halogen spottar, lampor, golvvärmetermostat.

Sedan gör vi en funktions- och kvalitetskontroll i enlighet med kontraktet. Arbetet har löpande fotograferats och dokumenterats och allt samlas i en kvalitetspärm som lämnas till dig.

Golvavjämning

Lutning, grader, avrinning, nivåskillnader, fall och planspackling .
När ett golv ska läggas är det oerhört viktigt och rent avgörande att underlaget är i perfekt skick. Det får helt enkelt inte finnas några fel och oklarheter. Golvets underarbete är grunden för ett perfekt slutresultat.

Kakelsättning

Marmor, halvstensförskjutning och natursten. Eller mosaik, storformatsplatta och marrakech.
Vi guidar dig rätt i alla val. Så du får ett badrum som är byggt efter just dina behov och som återspeglar din personlighet.  Vi hjälper dig med badrum, kök, tvättstuga och golv, ute som inne.

Länkar för mer inspiration och information

Vi samarbetar med Höganäs som har funnits i Sverige sedan 1886. Höganäs arbetar med naturliga råvaror och bedriver ett aktivt miljöarbete med energisnål produktion och möjlighet till fullständig återanvändning eller återvinning. Höganäs ingår i Ricchettigruppen med egen tillverkning i Italien, Portugal, Finland och Tyskland. Klicka här och låt dig inspireras av deras sortiment.

Vi samarbetar också  med Centro Kakel och Klinker med anor från 1968 som sätter en ära i att vara innovativa. Även Centro har ett utvecklat miljötänkande och har upprättat ett processbaserat ledningssystem för miljö, enligt kraven i ISO 14001:2004. Här kan du inspireras av Centro Kakel och Klinkers produkter.
 

Kakelspecialisten är Sveriges största kakel- och badvaruhus, och har förutom kakel, klinker, marmor och mosaik också ett brett sortiment av badrumsinredning, i form av badkar, handfat, duschar, blandare etc. Här hittar du inspiration till hela ditt badrum.

 

Vill du inreda med natursten, som marmor, granit eller kalksten, ska du besöka Södermalmssten, som har lång erfarenhet i den branschen. Här kan du välja din unika stenskiva och följa processen från beställning till montering.

Vi kan hjälpa dig att gjuta sten, både inom- och utomhus. VE Sten AB är ett annat företag som tillhandahåller ett stort sortiment lagerhållen sten.

I butiken i Bromma hittar du Konradssons hela sortiment. Med 45 st uppbyggda badrumsmiljöer på över 800 m2 inspireras du att hitta rätt kakel och inredning för din smak.

För din trygghet skriver vi ett kontrakt innan vi sätter igång arbetet hos dig. Där specificeras bland annat tidsåtgång och kostnader. Våra kontrakt baserar sig på rekommendationer från Konsumentverket.

Normer och regleringar är viktiga för att ditt badrum ska bli bra. Vi är certifierade av Byggkeramikrådet.